< Späť na zoznam článkov bachelorette party ideas wilmington nc

Kde sa vzala rozlúčka so slobodou?

pridané 09.07.2020

Alkohol, hry, striptíz, priatelia a zábava. Toto sú hlavné položky každej dobrej modernej rozlúčky so slobodou, ale nebolo tomu vždy tak.

Rozlúčky so slobodou boli predmanželskou oslavou v nejakej forme už v 15. storočí, ale divoké party ako ich poznáme teraz prišli až oveľa neskôr.

Tu je zopár faktov:

5. storočie pred Kr. – Sparťania organizovali večierky pre svojich priateľov, ktorí mali pred svadbou. Tento večierok pozostával z prípitku a slávnostnej večere.

6. storočie – Prvý krát sa zaznamenal anglický termín “bachelor” vďaka slobodnému mládencovi Geoffreymu Chaucerovi, ktorého prezývali Bachelor.

1922 – Až v tomto roku sa oficiálne začal používať anglický termín “bachelorette party” pre rozlúčky so slobodou, ktoré už boli organizované zatiaľ najmä pre mužov

Avšak časy sa menia a v 60. rokoch prišla veľká revolúcia, ktorá smerovala k väčšej rovnosti medzi mužmi a ženami. Tieto rozlúčkové párty si teda osvojili aj ženy a otvorili sa obrovské možnosti, ako by taká oslava slobody mohla vyzerať. 

Či už bola mierna v kruhu priateľov a rodiny, divoká so striptízom a všetkým, čo k tomu patrí alebo niečo medzi tým. Stali sa tradíciou, ktorá sa označuje za akési “posledné hurá” a poslednou nocou “slobody” budúceho manžela alebo manželky. Slúži takisto aj na to, aby sa priatelia pred svadbou ešte o niečo viac zblížili a tiež možno nepriamo na to, aby si budúci mladomanželia trochu vyhodili z kopýtka po náročnom a stresujúcom období plánovania svadby.

Najnovšie články

svadobne tradicie

6 najznámejších svadobných tradícií a ich pôvod

Od vašich zásnub až po váš veľký svadobný deň sprevádza vaše šťastie množstvo svadobných tradícií. Niektoré tradície sa už vytratili, ale niektoré stále ostávajú. My sme pre vás vybrali tých 6, ktoré sa zväčša dodržiavajú... prečítať >.

ako vybrat zasnubny prsten kamea diamonds

Ako na nákup zásnubného prsteňa alebo svadobných obrúčok

Výber prsteňa môže byť veľmi ťažkým orieškom. Preto sme sa nad tým zamysleli a prinášame Vám jednoduchý návod, ktorý Vám zaručene pomôže s nákupom. Veríme, že tento krátky návod Vám pomôže vybrať tie pravé prstene,... prečítať >.

H

Moderné diamantové náušnice roku 2020

Pokiaľ ide o diamanty, tie azda nikdy nevyjdú z módy. Diamantové náušnice sú splneným snom mnohých žien. Vo všeobecnosti sú veľmi elegantným a kvalitným doplnkom. My sme sa pozreli na top trendy diamantových náušníc roku... prečítať >.